Asperge seizoen

  • Groenten
  • 3 mei 2018
  • 0

Ze zijn er weer, heerlijke Hollandse asperges! Het witte goud is dit jaar iets later als andere jaren. Asperges uit Nederland zijn normaal van begin februari tot eind juni volop verkrijgbaar. Het Nederlandse aspergeseizoen liep traditioneel van eind april tot de feestdag Sint Jan (24 juni). Asperges worden tegenwoordig ook vanaf begin februari in de kassen geteeld. en de kwaliteit van de groente is tot eind juni ook zeer goed.

Het witte goud is dit jaar iets later als andere jaren.

Witte goud

Bewaren

Asperges kun je het beste op een koele (1-4°C), vochtige plek 1 tot 3 dagen bewaren. Het lekkerst blijven ze als je ze in een vochtige theedoek inwikkelt.

Je kunt asperges ook invriezen, zowel ongeblancheerd als geblancheerd. Ongeblancheerd zijn ze korte tijd houdbaar in de diepvries. Geblancheerde asperges (2-4 minuten) kun je in een goed gesloten plastic zakje of bakje een jaar ingevroren bewaren (minimaal -18°C).

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/c/3/e/rudieotten.nl/httpd.www/wp-content/themes/fruitshop587/7upframe/function/function.php on line 677
Share:

Otten op de markt!

Otten’s Historie